Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2023

Писала та розміщувала статті антиукраїнської спрямованості – редактору групи забороненої соціальної мережі повідомлено про підозру (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 41-річній мешканці міста Миколаєва посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та  поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України (ч.ч. 1, 2 ст. 110, ч.ч. 1, 2 ст. 436-2КК України).

За даними слідства, підозрювана - працівниця одного із закладів освіти міста Миколаєва, вступила у контакт з невстановленою особою - представником  держави-агресора, та маючи корисливий мотив і проросійські погляди, прийняла пропозицію стати одним із редакторів однієї із груп у забороненій соціальній мережі.

Зловмисниця на  виконання завдань представника держави-агресора писала статті антиукраїнської спрямованості, у яких принижувала українську державність та український народ, закликала до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України,  виправдовувала правомірність дій держави-агресора та тимчасову окупацію частини території України, натомість вихваляючи велич рф, яка історично має право на південні землі України, у тому числі місто Миколаїв.

Вказані статті вона поширювала у групі  серед невизначного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

За вчинення злочинів їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в області.  

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1778