Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Прокуратура продовжує роботу, спрямовану на конфіскацію сільськогосподарських земель у громадян країни-агресора

                               

Миколаївською окружною прокуратурою у взаємодії з СБУ в області виявлено чергові факти порушення вимог земельного законодавства під час використання іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення в межах Шевченківської та Веснянської сільських рад Миколаївського району Миколаївської області.

Так, двоє громадян рф упродовж року після набуття права власності в порядку спадкування на 2 земельні ділянки загальною площею 10 га вартістю понад 400 тис грн не відчужили їх. При цьому, останні передали земельні ділянки в оренду сільськогосподарським підприємствам, внаслідок чого іноземці отримували дохід на території України.

Не зважаючи на триваючі порушення вимог земельного законодавства, Головним управлінням Держгеокадастру в області, до повноважень якого, окрім іншого, віднесено обов’язок звернення до суду з позовами про конфіскацію таких земель, будь-яких заходів реагування не вжито.

З метою поновлення порушених державних інтересів, прокурор звернувся до суду з позовами до громадян країни-агресора про примусову конфіскацію вказаних земельних ділянок на користь держави.

На даний час у справах відкриті провадження, їх розгляд триває.

 

кількість переглядів: 426