Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

Зберігала та збувала незаконно виготовлений алкоголь неповнолітнім – мешканці Баштанського району повідомлено про підозру

                               

За процесуального керівництва Казанківського відділу Баштанської окружної прокуратури слідчим повідомлено про підозру 39-річній мешканці Баштанського району у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що на території Баштанського району підозрювана, не будучи суб’єктом господарювання, незаконно придбала та зберігала з метою збуту незаконно виготовлені підакцизні товари - алкогольні напої, які не відповідають вимогам діючого державного стандарту на даний вид алкогольної продукції.

В подальшому, у червні 2023 року, жінка збула частину незаконно виготовленого алкоголю неповнолітнім.  

У ході досудового розслідування проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких виявлено та вилучено незаконно виготовленні алкогольні напої.

Досудове розслідування здійснюється ВП №1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області триває.

За вчинене їй загрожує покарання у виді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85000-170000грн.) з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 533