Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2024

У прокуратурі відбулась зустріч з представниками міжнародної правозахисної фундації «Global Rights Compliance» (ФОТО)

                                

У четвер, 9 травня, у Миколаївській обласній прокуратурі начальник відділу у протидії злочинам, вчинених в умовах збройного конфлікту Миколаївської обласної прокуратури Вікторія Шаповалова зустрілась з представниками міжнародної правозахисної фундації  «Global Rights Compliance»  - президентом Вейном Джордашем (Велика Британія), старшим слідчим Джеймсом Хаяттом (Велика Британія), менеджером з комунікації Інною Ковальовою, правовими радницями Ольгою Котлярською та Наірою Арутюновою.

Участь у заході також взяли в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець, керівники відділів СБУ та ГУ Нацполіції в Миколаївській області.

Учасники зустрічі проаналізували хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів, а також питання, щодо мапування та пріорітизації воєнних злочинів рф.

Вікторія Шаповалова повідомила про проблемні питання, які постають перед органами досудового розслідування та прокурорами під час розслідування воєнних злочинів рф, а також про важливість мапування вказаних злочинів за допомогою програмного забезпечення.

У свою чергу представники GRC запропонували свої підходи до систематизації роботи над розслідуванням воєнних злочинів, висвітлили своє бачення у вирішенні проблемних питань та запевнили, що будуть і надалі надавати практичну допомогу для встановлення та притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів, в тому числі вищого командування рф.

кількість переглядів: 284