Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2024

Розпочала роботу міжвідомча робоча група з питань протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством (ФОТО)

                                      

Під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Ільченка відбулось перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

Участь у засіданні взяли керівники відділів та служб правоохоронних органів, представники державних органів та неурядових громадських організацій.

Денис Ільченко наголосив, що рішенням координаційної наради керівників правоохоронних органів від 08.02.2024, проведеної під головуванням Генерального прокурора, протидію домашньому насильству визначено одним з основних пріоритетів діяльності.

«Домашнє насильство є одним із тих явищ, яке у період війни суттєво загострилося та характеризується високим рівнем латентності. Сьогодні наше перше засідання і я пропоную членам робочої групи окреслити напрацювання та проблемні питання у цій сфері задля розроблення спільних заходів, які сприятимуть покращенню стану справ у сфері протидії домашньому насильству», - зазначив заступник керівника обласної прокуратури.

Так, за 5 місяців поточного року зареєстровано 62 кримінальних провадження за ознаками правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством. За результатами їх розслідування до суду скеровано 61 обвинувальний акт.

Від домашнього насильства потерпіло 56 осіб, з них: 46 – жінки, 6 - чоловіки та 4 дитини. Загинуло 3 особи.

Учасники обговорили шляхи взаємодії у цій сфері та ухвалили ряд спільних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та покращення взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, захисту прав та інтересів постраждалих від таких правопорушень.

 

кількість переглядів: 162