Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2024

Заволодіння бюджетними коштами на понад півмільйона гривень – судитимуть директора будпідприємства та інженера технічного нагляду

                               

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю м. Миколаєва за фактами незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України), а також  інженера технічного нагляду за фактом пособництва у незаконному заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч.4 ст 191 КК України).

Слідством встановлено, що наприкінці  2021 року один із  департаментів Миколаївської міської ради уклав договір із будівельним підприємством на реконструкцію з термомодернізацією будівлі дошкільного навчального закладу. Директор підрядного підприємства, маючи умисел на привласнення бюджетних коштів, склав та підписав акти виконаних підрядних робіт, в яких містились неправдиві відомості про обсяг  виконаних робіт, які насправді не були виконані.

У якості пособника він залучив фізичну особу підприємця - інженера технічного нагляду, який являючись службовою особою, зобов’язаний був упродовж усього періоду будівельних робіт на об’єкті перевірити обсяги та якість виконаних робіт. Проте службовець покладені на нього обов’язки за договором на здійснення робіт по технічному нагляду не виконав.

На підставі завідомо підроблених офіційних документів обвинувачені заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 500 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в Миколаївській області.

За скоєне зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 195