Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2024

До 8 років тюрми з конфіскацією майна засуджено жительку Миколаєва, яка писала та розміщувала статті антиукраїнської спрямованості (ФОТО)

                                        

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Миколаївської обласної прокуратури суд визнав 42-річну мешканку м. Миколаєва винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та  поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України (ч.ч. 1, 2 ст. 110, ч.ч. 2, 3 ст. 436-2КК України).

Їй призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У суді прокурором доведено, що працівниця одного із закладів освіти міста Миколаєва вступила у контакт з представником  держави-агресора, та маючи корисливий мотив і проросійські погляди, прийняла пропозицію стати редактором однієї із груп у забороненій соціальній мережі.

У період з червня по вересень 2023 року жінка на  виконання завдань представника рф писала статті антиукраїнської спрямованості, у яких принижувала українську державність та український народ, закликала до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України,  виправдовувала правомірність дій держави-агресора та тимчасову окупацію частини території України, натомість вихваляючи велич рф, яка історично має право на південні землі України, у тому числі місто Миколаїв.

Зокрема, вона писала, що «Мариуполь — это Россия, Николаев —исконно русский город, Крим -исконно русская земля» і Донбас захотів бути з Росією, а тепер і Причорноморʼя, начебто, бажає приєднатися. Жителів півдня України вона закликала потерпіти і дочекатися, коли прийде російська  влада.

В одній із публікацій засуджена стверджувала, що після виходу з СРСР українська влада не демаркувала кордони і тому Україна начебто досі є теориторією СРСР і належить Росії як спадкоємиці Радянського Союзу.

Вказані статті вона поширювала у групі  серед невизначного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

До вступу вироку в законну силу жінка перебуватиме під вартою.

 

кількість переглядів: 187