Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2015

У Миколаєві відбулось підготовче судове засідання кримінального провадження за фактом силового розгону працівниками міліції учасників місцевого Євромайдану (ВІДЕО)

                                                                           

Сьогодні, 11 червня, у Центральному районному суді м. Миколаєва відбулось підготовче засідання кримінального провадження за обвинуваченням екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в області у силовому розгоні працівниками міліції учасників мирного зібрання під час Миколаївського Євромайдану.

Установлено, що зазначеною особою у ніч з 22 на 23 листопада 2013 року, під час проведення безстрокової мирної акції протесту на підтримку підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, віддано підлеглим йому працівникам міліції незаконні накази, що призвели до протиправного застосування фізичного впливу до учасників акції, незаконного демонтажу наметів та істотного обмеження прав громадян на мирне зібрання.

Його дії кваліфіковано за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) та ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

3 червня 2015 року прокуратурою області обвинувальний акт відносно колишнього начальника підрозділу міліції було направлено до суду.

За результатами підготовчого засідання суд прийняв справу до розгляду, призначивши наступне засідання на 17 червня.

Наталя Висоцька, заступник начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Миколаївської області

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 3212