Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2017

«Життєва доля» - за допомогою прокуратури син добився реабілітації свого батька, якого розстріляно злочинним комуністичним режимом (ФОТО)

                                              

У понеділок, 19 червня 2017 року, прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом, видано довідку про реабілітацію Семена Єгоровича Ключка, якого протоколом трійки при УНКВС по Миколаївській області № 31 від 08.04.1938 за антирадянську агітацію необґрунтовано засуджено до виключної міри покарання – розстрілу.

Упродовж останніх 6 років до прокуратури області, а також прокуратур Дніпропетровської та Кіровоградської областей звертався його син – Ключко Володимир Семенович, з метою встановити справедливість та отримати довідку про реабілітацію свого батька.

І ось нарешті, завдяки принциповій позиції працівників прокуратури Миколаївської області «розстрільну справу» Ключко С.Є. відшукано в архіві управління Міністерства Внутрішніх Справ України в Кіровоградській області.
 
Зазначену справу було витребувано, вивчено та проведено перевірку відповідно до ст. 7 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», згідно якої органи прокуратури у взаємодії з органами державної безпеки проводять перевірки щодо кримінальних справ, зазначених у статтях 1 та 2 цього Закону.

За результатом проведеної перевірки зроблено висновок, що Ключка Семена Єгоровича необґрунтовано засуджено, а тому відповідно до ст. 1 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» від 17.04.1991, він підлягає реабілітації.

У режимі відеоконференцзв’язку прокурор області у присутності сина загиблого та працівників прокуратури підписав довідку про реабілітацію Ключка Семена Єгоровича як безвинно засудженого злочинним комуністичним режимом. 

У свою чергу Ключко Володимир Семенович висловив глибоку подяку керівництву прокуратури області за виконану роботу та рішучу позицію щодо відновлення справедливості.

До сіх пір невідомо місце захоронення Семена Єгоровича Ключка, тому наступний виклик відшукати місце його поховання, щоб рідні змогли хоча б покласти квіти до могили. 

Працівниками прокуратури Миколаївщини вивчаються інші аналогічні справи з метою забезпечення поновлення прав репресованих за часів злочинного комуністичного режиму громадян.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 
кількість переглядів: 2450