Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2018

За порушення вимог фінансового контролю депутата сільської ради притягнуто до відповідальності

                            

Постановою Миколаївського районного суду від 28.02.2018 притягнуто до адміністративної відповідальності депутата однієї з сільських рад Миколаївського району за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Встановлено, що вказана особа у період декларування у 2017 році, без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування лише у вересні 2017 року, порушив строки її подання у 4 місяці. До правопорушника судом застосовано адміністративне стягнення  у вигляді штрафу  у розмірі 850 грн.

Органи прокуратури у тісній взаємодії з іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції і надалі вживатимуть заходи у межах повноважень щодо притягнення до передбаченої законодавством відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за порушення вимог фінансового контролю.

Загалом,  за 2 місяці поточного року стосовно депутатів місцевих рад правоохоронцями області складено 16 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією у вказаній сфері, які скеровані для розгляду до судів.

Нагадуємо, що відповідно до вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці та інші суб’єкти декларування зобов’язані до 1 квітня 2018 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію за 2017 рік.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2703