Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2018

Повідомлено про підозру трьом службовим особам одного із миколаївських підприємств у привласненні бюджетних коштів

                                                  

29 та 30 березня 2018 року за належного процесуального керівництва Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1, слідчими Заводського відділу поліції повідомлено про підозру трьом службовим особам, які за період перебуванням керівником одного з приватних підприємств м. Миколаєва обвинувачуються у привласненні бюджетних коштів. 

Встановлено, що між приватним підприємством і Миколаївською філією Державним підприємством «Адміністрація морських портів України» укладено договір на послуги зі зняття стічно-фекальних вод з суден закордонного плавання, які заходять до акваторії морського порту “Миколаїв”.

Керівниками підприємства вносилися недостовірні відомості до акту приймання виконаних робіт, довідки про вартість виконаних робіт та витрат щодо зняття стічно-фекальних вод з суден, однак роботи не виконувалися. Фактично стічно-фекальні води скидалися у Бузький лиман, що спричиняє  забруднення води та прилеглої території акваторії порту, а також приводить до забруднення пляжів тощо.  

Такими незаконними діями спричинено матеріальні збитки державі на суму 347 тис. грн.

З урахуванням зібраних доказів, трьом керівникам підприємства  повідомлено про підозру за ч. 2 та 4 ст. 191 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою свої службовим становищем, вчинене у великих розмірах.

Наданий час досудове розслідування триває.

За інформацією Миколаївської місцевою прокуратурою № 1

кількість переглядів: 2746