Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2018

Правоохоронці Миколаївщини викрили черговий міжнародний канал торгівлі людьми, через який українок переправляли до Чехії для сексуальної експлуатації (ФОТО)

                                          

В чергове координаційна діяльність прокуратури Миколаївської області дала позитивний результат. Зокрема, напрацювання прокуратури Миколаївської області, Служби безпеки України в області, Нацполіції в області та прикордонників дало змогу провести спільну операцію з виявлення та припинення міжнародного каналу торгівлі людьми.

Так, 3 травня 2018 року, правоохоронцями затримано 31-річну мешканку м. Нова Одеса, яка підшуковала дівчат з тяжкими життєвими обставинами для подальшого їх переміщення через державний кордон України до Чехії для надання послуг сексуального характеру.  

Так, з серпня 2017 року зловмисниця, маючи постійні “ділові” зв'язки з громадянами інших держав, які займаються “бізнесом” з надання сексуальних послуг, пропонувала дівчатам захмарні заробітки в Чехії, які неможливо отримати на території України.

Отримувавши згоду дівчат, здійснювала їх переміщення через кордон до “роботодавців”, які у подальшому за надані дівчатами послуги сексуального характеру перераховували їй відсоток у грошовій формі.   

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій задокументовано  три  факти вербування та спроби переправлення громадянок України до країн Європи  для їх подальшої участі у сексуальному бізнесі.

Зловмисницю затримано під час «контролю» за вильотом до Європи двох українок у порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків за місцями проживання організаторів та їх особистого транспорту правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, анкетні дані громадян та переписку, яка підтверджує її злочинну діяльність.

Найближчим часом затриманій буде оголошено про підозру за  ч. 2 ст. 149 КК України  -  вербування, переміщення людини з метою експлуатації з використанням уразливого стану, вчинені щодо кількох осіб, та обрано запобіжний захід.  Досудове розслідування триває.

Досвід роботи регіональної прокуратури щодо протидії торгівлі людьми вкотре виявися цікавим для міжнародних інституцій, у зв'язку з чим у червні 2018 року наших працівників запрошено до участі у міжнародному круглому столі  з питань виявлення, попередження та розслідування злочинів за фактами торгівлі людьми, якій відбудеться у м. Одеса. Як вже раніше повідомлялось, у 2017 року обліковано 7 злочинів, повязаних з торгівлею людьми.

Нагадуємо, що в прокуратурі Миколаївської області працює телефон “гарячої лінії” для повідомлень про кримінальні правопорушення, пов'язані з торгівлею людьми (0512) 37-46-34.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 
кількість переглядів: 2312