Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2018

Прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння 14 га землями сільськогосподарського призначення

                             

Прокуратурою області у жовтні поточного року розпочато кримінальне провадження за фактами заволодіння шляхом обману земельними ділянками сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 14 га вартістю 380 тис. грн. на території Веселинівського району (ч.2 ст.190 КК України).

Установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області у 2017 надано безоплатно у власність 7 громадянам земельні ділянки площами 2 га кожна для ведення особистого селянського господарства.

Водночас, вказані громадяни раніше вже безоплатно отримували від держави земельні ділянки для вказаних цілей на території іншої області.

Таким чином, громадяни з метою шахрайського отримання від держави ще по 2 га земель повторно використали право на безоплатну приватизацію земель, вказавши недостовірну інформацію в клопотаннях до Головного управлінням Держгеокадастру в області.

Одночасно прокуратурою області збираються докази для пред’явлення позовів до суду про повернення вказаних ділянок державі.

Робота щодо виявлення аналогічних фактів на території області триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2426