Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2018

Працівники органів прокуратури Миколаївщини позмагались у кульовій стрільбі (ФОТО)

                               

З метою популяризації серед працівників органів прокуратури Миколаївської області здорового способу життя, встановлення дружніх і ділових стосунків між працівниками, профспілковим комітетом прокуратури Миколаївської області організовано проведення спортивних змагань (спортивна стрільба, настільний теніс, шахи) на Кубок прокуратури Миколаївської області, приурочених до Дня прокуратури України.

Зокрема, 3 листопада 2018 року, пройшли змагання з кульової стрільби серед команд органів прокуратури, в яких взяли участь: від регіональної прокуратури Олексій Зідрашко, Олександр Медведєв, Володимир Назарчук, Ігор Бурбан; від Миколаївської місцевої прокуратури №1 Валерій Гавенко, Андрій Тищенко, Валерій Точонов; від Баштанської місцевої прокуратури Юрій Грицюк, Володимир Чернігівський, Артур Гречко, Костянтин Кармазиновський;  від Вознесенської місцевої прокуратури Анна Ватуліна, Микола Притула, Євген Путій, Антон Хмільов; від Первомайської місцевої прокуратури Микола Кучеренко, Олександр Маковеєнко,  Віталій Кучерявий, Ростислав Шматков.

За результатами змагань, в особистій першості у стрільбі з гвинтівки призерами стали: 1 місце – О.Зідрашко (97 із 100),  2 місце – А.Ватуліна (94 із 100),  3 місце – М. Кучеренко (94 із 100).

У змаганні зі стрільби з пістолета трійка призерів визначилася наступним чином: 1 місце — О. Зідрашко (91 із 100), 2 місце – В. Точонов  (87 із 100), 3 місце – К. Кармазиновський (81 із 100).

Загалом, у командній першості з кульової стрільби з гвинтівки перше місце посіла команда регіональної прокуратури, друге — команда Первомайської місцевої прокуратури, третє — команда Вознесенської місцевої прокуратури. Водночас, зі стрільби з пістолету найкращими стали прокурори Миколаївської місцевої прокуратури № 1,  “срібло” вибороли прокурори Баштанської місцевої прокуратури, “бронза” дісталася працівникам регіональної прокуратури.

Вітаємо призерів з відмінними результатами та дякуємо всім учасникам змагань за активну участь у спортивних заходах.

Висловлюємо щиру подяку за сприяння в організації проведення змагань голові ГО “Миколаївська обласна організація ФСТ “Динамо” Валерію Барському та голові ФСТ “Україна” Андрію Бурбану.

Довідково: Початки стрілецького спорту в Україні сягають середньовіччя: у містах Західної України існували т. зв. «куркові братства» міщан, які щороку змагалися у стрілянні (переможець ставав т. зв. «курковим королем»). Малокаліброві стріляння й змагання відбувалися з 1900-их pp. у Галичині (у «Соколі»), як також у деяких містах Центральної і Східної України. Програма сучасних Олімпійських ігор налічує 17 видів стрілецької програми, в тому числі 11 в кульовій стрільбі і 6 у стендовій (з гладкоствольних рушниць). 

Профспілковий комітет прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2000