Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Працівники прокуратури продовжують співпрацювати з навчальними закладами та із задоволенням проводять із учнями зустрічі (ФОТО)

                       

 

13 листопада 2018 року прокурорами Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 Тамарою Докторович та Антоном Новицьким разом з суддею Олегом Кирильчуком для 50 вихованців комунального закладу “Загальноосвітня школа інтернат І – ІІІ ступенів – центр загальної і профільної освіти та комплексної реабілітації Миколаївської обласної ради” проведено лекцію на тему: «Булінг в умовах сьогодення, його причини та умови, шляхи подолання”. 

Під час проведення навчального заходу з його учасниками обговорено питання притягнення до відповідальності неповнолітніх громадян, обставини та чинники, які впливають на неправомірну поведінку підлітків, рівень та структуру злочинності неповнолітніх на території Інгульського району м. Миколаєва та превентивні заходи  з метою профілактики правопорушень серед молоді.

Тамара Докторович особливу увагу учнів звернула на таке ганебне соціальне явище як «булінг» (цькування). Прокурор закликала підлітків ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі, негайно інформувати шкільного психолога, вчителя, батьків або телефонувати в поліцію за номером «102».

У свою чергу суддя розповів про особливості судового розгляду кримінальних проваджень відносно неповнолітніх. На всі свої питання учні отримали ґрунтовні та змістовні відповіді.

Захід проведено у рамках започаткованої Генеральним прокурором Юрієм Луценком практики проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Подібні зустрічі за ініціативою прокурора області Тараса Дунаса працівники органів прокуратури області проводитимуть і надалі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1978