Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2018

У День Гідності і Свободи працівники прокуратури вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

                  

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Це свято є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом колишнього Президента В.Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Це свято кожного, кому небайдужа незалежність України, хто цінує власну гідність, бажає вирватися з поневолі та зректись рабської свідомості.

 

 

 

 

 

 

У цей день віддаємо шану патріотизму й мужності громадян, які у 2013 році стали на захист прав і свобод людини, національних інтересів та демократичних цінностей нашої держави, її європейського вибору.

106 українців віддали свої життя, відстоюючи гідність та свободу, і ще понад 2 тисяч - отримали поранення.

 

 

Символічно, що це свято відзначається разом з Днем Собору святого Архистратига Михаїла, який є одним з покровителів нашої держави та уособлює перемогу добра над темними силами.

На знак цих подій сотні миколаївців зібралися біля пам'ятника Героям Небесної Сотні у сквері Європи, щоб відзначити п'яту річницю Революції Гідності та вшанувати тих, хто загинув під час Революції.

 

 

 

 

 

 

В урочистих заходах взяли участь і працівники прокуратури на чолі із прокурором області Тарасом Дунасом, які поклали квіти та схилили голови, віддавши данину шани та поваги Героям Небесної Сотні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1982