Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2018

Підряднику та чиновнику Баштанської міської ради повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту гуртожитку

                        

Баштанською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру директору підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами в сумі понад 280 тис. грн. під час проведення капітального ремонту внутрішньої каналізаційної мережі будівлі гуртожитку, а також службовій особі Баштанської міської ради, яка своїми діями сприяла заволодінню бюджетними коштами.
Встановлено, що 22 листопада 2017 року між Баштанською міською радою та підрядною організацією укладено договір підряду щодо капітального ремонту внутрішньої каналізаційної мережі будівлі гуртожитку вартістю понад 300тис. грн. із строком виконання до 15 грудня 2017 року.

В подальшому, без фактичного виконання робіт 21 грудня 2017 року  службовою особою міської ради та директором підрядної організації підписано акт приймання виконаних будівельних робіт, внаслідок чого міською радою безпідставно перераховано кошти підряднику.

Лише після початку досудового розслідування підрядником частково проведено роботи із залученням комунальних підприємств міської ради, проте підрядником використано матеріали нижчої вартості, в тому числі деякі товари іншого виду, а також не виконано роботи щодо очищення підвального приміщення та перевезення близько 500 тон сміття.

Уході розслідування також встановлено, що директором підрядної організації з метою отримання будівельної ліцензії подано до органу ліцензування недостовірні відомості щодо наявності виробничо-технічної бази та склад працівників, внаслідок чого підрядником отримано відповідну ліцензію. Водночас ані працівників, ані виробничо-технічної бази на момент подачі заяви про отримання ліцензії у підрядника в наявності не перебувало.

З урахування зібраних беззаперечних доказів, дії директора підрядної організації кваліфіковано за ч.3 ст.191 КК України - заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч.1 ст. 366 КК України - складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Дії службової особи міської ради кваліфіковано за ч.5 ст.27 ч.3 ст.191 КК України - пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч.1 ст.366 КК України - внесення до офіційних документів завідомо недостовірних відомостей та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Досудове розслідування триває.

Загалом, з початку року суттєво активізовано виявлення кримінальних правопорушень у бюджетній сфері. Так, до суду скеровано 32 обвинувальні акти (проти 26 у 2017 році) цієї категорії.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1862