Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2018

Тарас Дунас взяв участь у координаційній нараді під головуванням Генерального прокурора (ФОТО)

                           

У вівторок, 4 грудня 2018 року, в Одесі під головуванням Генерального прокурора Юрія Луценка відбулася координаційна нарада за участі Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, першого заступника Голови Служби безпеки України Павла Демчини, Голови Національної поліції України Сергія Князєва, голови Одеської облдержадміністрації Максима Степанова та очільників регіональних прокуратур Південного регіону.

У нараді також взяв участь прокурор Миколаївської області Тарас Дунас.

Під час наради обговорювалися питання стану протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, злочинам проти громадської безпеки, у бюджетній сфері, а також досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених стосовно громадських активістів.

Так, завдяки вжитим правоохоронними органами Миколаївщини координаційним заходам виявлено 7 злочинних угруповань,  5 з яких займались збутом наркотичних засобів, у тому числі через закладки. За результатами досудового розслідування обвинувальні акти стосовно усіх 27 членів злочинних угруповань, якими вчинено 105 кримінальних правопорушень, скеровані до суду для розгляду по суті. На даний час судами з постановленням вироку розглянуто 4 кримінальних провадження, у яких за вчинення злочинів у складі злочинних угруповань засуджено 13 осіб.

Не допущено вчинення жодного злочину проти основ національної безпеки України.

До суду скеровано 32 обвинувальні акти (проти 26 за 9 місяців 2017 році) про кримінальні правопорушення у бюджетній сфері, а також 6 - про злочини  у земельній сфері (6 у 2017 році).
 
Окремо піднято питання організації виконання правоохоронними органами покладених завдань і функцій в умовах воєнного стану, а також боротьби із проявами сепаратизму. «Воєнний стан дає можливість посилити обороноздатність країни, посилити дисципліну усіх, хто має забезпечувати законність і порядок в країні», - наголосив Генеральний прокурор та додав, що «ще однією важливою річчю в цьому контексті є більша дисциплінованість і мобілізація усіх силових структур».

Генеральний прокурор наголосив на збільшенні кількості насильницьких нападів на громадських активістів, зокрема на півдні України. Значною проблемою він назвав відсутність результатів щодо розслідування найактуальніших кримінальних проваджень правоохоронними органами.  «В умовах демократичної країни і воєнного стану силові структури мають перейти на посилений режим в розслідуванні найактуальніших кримінальних проваджень і швидко дати відповідь про спроможність держави поставити всіх під букву закону», - акцентував Генеральний прокурор.

Насамкінець Юрій Луценко акцентував, що всі перелічені завдання можуть бути виконані тільки у співпраці з представниками громадськості. «Такими активістами я називаю людей, які мають активну життєву позицію не для галочки, не для піару, а тим більше не для отримання гранту, а реально вболівають за область, за державу і володіють достатньою енергією і інформацією, щоб співпрацювати з правоохоронним органами», - константував Юрій Луценко.


За інформацією відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 1930