Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2019

Лише в тієї нації є майбутнє, яка пам’ятає свою історію (ФОТО)

                          

Сьогодні відзначаємо величну дату баготовікової історії України – День Соборності. Цього дня, 22 січня 1919 року, на Софійському Майдані у Києві Директорія УНР оголосила про об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки у соборну Україну.

 

 

 

 

 

 

Також, в цей день 1918 року прийнято IV Універсал Української Центральної Ради, який проголосив повну незалежність УНР: «Однині Українська Народна Республіка стає самостійною, ні від кого не залежною, вільною, суверенною державою українського народу».

 

 

 

 

 

 

Ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. І саме зараз, це свято набуває все більшого значення та актуальності, коли Україну намагаються поділити, націлившись на її цілісність та суверенітет, недооцінивши патріотичність та єдність Українського Народу, наше прагнення до демократичності та європейського вибору.

Працівники прокуратури Миколаївщини з шаною ставляться до великого державного свята. Цього року колектив прокуратури приєднався до многолітньої української традиції, об’єднавшись в «живий ланцюг», який супроводжувався виконанням Державного Гімну України. Також працівники розвернули Державний Прапор України та випустили в небо сині й жовті кульки на честь Дня Соборності України.

 

 

 

 

 

 

 

Не забуваємо, що гаслом всіх національно-визвольних рухів було: «Воля та обєднання!».

В єдності – наша сила!

Слава Україні! Героям Слава! Хай береже нас Господь!

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 2250