Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

За втручання прокуратури припинено незаконне використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення

                                          

Прокуратурою Миколаївщини приділяється особлива увага захисту інтересів держави при використанні земельних ділянок державної та комунальної власності.

Зокрема, Вознесенською місцевою прокуратурою встановлено факт повторного використання фізичною особою права на отримання у приватну власність земельної ділянки.

Установлено, що особа, після смерті свого батька, отримала свідоцтво про право на спадщину за законом та сертифікат на земельну ділянку площею 6,76 га  вартістю майже 150 тис грн на території Зеленоярської сільської ради Доманівського району для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Однак, після реалізації свого права на отримання земельної ділянки, у порушення вимог чинного законодавства, у 2007 році особа знову звернулась із заявою до Доманівської РДА про надання у приватну власність земельної частки (паю), належної їй на підставі того ж сертифікату, надавши при цьому його копію та копію свідоцтва про право на спадщину за законом.

Розглянувши вказану заяву, Доманівською РДА видано розпорядження, яким, крім іншого, вирішено передати особі у приватну власність 2 земельні ділянки.

На усунення виявлених порушень прокурор звернувся з позовом до суду про визнання незаконним та скасування розпорядження РДА, визнання недійсними державних актів на землю та повернення у власність держави зазначених земельних ділянок.

Рішенням Доманівського районного суду позов задоволено у повному обсязі.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1693