Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Тарас Дунас: Лише спільно, працюючи єдиною командою, ми здатні ефективно протидіяти кримінальним проявам (ФОТО)

                     

У вівторок, 5 лютого 2019 року, відповідно до ст.25 Закону України "Про прокуратуру", під головуванням прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій підведено підсумки роботи по боротьбі із злочинністю, забезпеченню законності та правопорядку у регіоні у 2018 році, а також визначено пріоритети на 2019 рік. 

Прокурор області константував, що за підсумками минулого року  правоохоронці Миколаївщини тримають високий ріень довіри громади і реалізації своїх повноважень. «Про це свідчить зменшення кількості злочинів та збільшення виявлення латентних злочинів. Це стосується наркозлочинів, торгівлі людьми, корупційних злочинів, злочинів у службовій сфері, розкриття яких зростає», - наголосив Тарас Дунас.

Зокрема, розбоїв зменшилось на 44%, грабежів на 14,3%, крадіжок з квартир на 39,3%, зґвалтувань на 42,9%, хуліганств   на 8,8%, порушень правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами на 29,5%, у тому числі тих, що спричинили смерть потерпілого на 28,8%, незаконних заволодінь транспортними засобами на 25,2%, втягнень неповнолітніх у злочинну діяльність на 40%.

Підвищено ефективність роботи щодо виявлення кваліфікованих латентних злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми у 2,3 рази, зловживанням владою або службовим становищем на 14,6%, перевищенням влади або службових повноважень на 19,5%, у сфері господарської діяльності на 48,4%.

Значно покращено результативність розслідування проваджень про кримінальні корупційні правопорушення. Зокрема скеровано до суду 60 обвинувальних актів проти 31 у 2017 році.

На 17,2 % зросла кількість направлених обвинувальних актів про правопорушення, вчинені у бюджетній системі та на 16,7%  у земельній сфері.

Збережено тенденцію до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який є вищим від середнього показника по Україні та становить 46,9% проти 43,3%  за оголошенням особам про підозру та 43,7% проти 41,1% за остаточними результатами досудового розслідування.

Крім того, правоохоронці показали, що можуть згуртовано працювати в умовах воєнного стану, який діяв на території Миколаївщини наприкінці 2018 року.

«Такі результати були б неможливі без вкладу кожного працівника та їх керівників - ГУ Нацполіції в області Олександра Анохіна, УСБУ в області Юрія Пасіка, управління захисту економіки в області Костянтина Малишева, Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Сергія Луцака, управління патрульної поліції в області Віталія Даніли, управління ДФС в області Володимира Копіці, Миколаївської митниці Романа Кріля, в.о. начальника територіального управління ДБР, розташоване у м. Миколаєві, Вікторії Басалаєвої, начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Олександра Малахова та начальника Херсонського міжрегіонального відділу Азово-Черноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Івана Чернєва», - підкреслив прокурор області.

Також Тарас Дунас окреслив пріоритети на наступний період. «У пріоритеті залишається протидія організованій злочинності, незаконному обігу підакцизних товарів, виявлення злочинів, пов’язаних з порушенням виборчого процесу, недопущення сепаратизму та тероризму. Лише спільно, працюючи єдиною командою, ми здатні ефективно протидіяти кримінальним проявам», - наголосив прокурор області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1802