Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2019

Ювенальними прокурорами Миколаївщини у сфері охорони дитинства заявлено позовів на суму 11 млн грн

                            

Упродовж 2018 року у сфері захисту інтересів держави щодо охорони дитинства ювенальними прокурорами Миколаївської області до суду заявлено 31 позов на загальну суму майже 11 млн. грн. Судами задоволено 22 позови на суму 1,3 млн. грн., добровільно відшкодовано за закритими справами 9.4 млн. грн., попереджено незаконне вибуття коштів і майна на суму 870 тис. грн.  Забезпечено участь у судовому розгляді 23 справ. Повернуто та попереджено незаконне вибуття земель площею 328 га. Реально виконано судових рішень на суму 1 млн. грн., розпочато 12 кримінальних проваджень.

Для прикладу, лише на виконання рішення суду від 05.07.2018, постановленого за результатами розгляду позову Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області, останньому повернуто земельну ділянку площею 33,8 га вартістю 772 тис. грн.

Постійна увага приділяється питанню дотримання вимог законодавства щодо безпеки функціонування дитячих ігрових майданчиків. У цій сфері заявлено 6 позовів про визнання протиправною бездіяльності Кам’яно-Костуватської та Куцурубської сільських рад, Кривоозерської, Березанської і Казанківської селищних рад, а також Миколаївської міської ради, та зобов’язано їх вжити відповідних заходів з метою недопущення травмування дітей. Наразі 5 позовів задоволено, один – перебуває на розгляді суду.

Баштанська та Первомайська місцеві прокуратури реагували на порушення законодавства у сфері використання бюджетних коштів під час проведення закупівель. Ними до господарського суду Миколаївської області заявлено 6 позовів на 2,2 млн. грн. з вимогами визнання недійсними результатів торгів та укладених за їх наслідками договорів.

Відділ ювенальної юстиції регіональної прокуратури

кількість переглядів: 1609