Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2019

Співпраця та комунікація між прокурорами та молоддю триває (ФОТО)

                              

Працівники прокуратури Миколаївщини, у рамках співпраці та комунікації, що запроваджена Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти та науки України, продовжують зустрічатися з учнями та студентами навчальних закладів.

Під час таких зустрічей прокурори обмінюються інформацією із молоддю, здійснюють просвітницьку та правоосвітню діяльність, спрямовану на набуття учнями необхідних знань у сфері запобігання злочинності, а також захисту прав людини.   

12 лютого поточного року відбулась чергова зустріч прокурора Врадіївського відділу Первомайської місцевої прокуратури Віктора Лук’яненка з учнями старших класів Врадіївської ЗОШ №1. 

Прокурор ознайомив учнів із діяльністю органів прокуратури, розповів про її конституційні функції. Детально зупинився на особливостях та підставах кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, захисту їх прав, попередивши учнів про наслідки кримінальних правопорушень та розповів, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів.

У ході бесіди увагу молоді акцентовано на необхідності формування громадянських та моральних рис особистості, виховання поваги до Закону, патріотизму та небайдужості. Також було звернуто увагу дітей на правові аспекти дорослого життя, правила  поведінки, як у побуті, так і під час навчання.

Звернуто увагу на нове явище у молодіжному суспільстві, зокрема «булінг». Школярів орієнтовано на викорінення його із свого повсякденного життя, було обговорено шляхи його уникнення та запобігання.

Молодь активно брала участь у спілкуванні, ставила запитання та отримувала вичерпні відповіді. Віктор Лук'яненко закликав підлітків обдумувати свої вчинки, пам`ятати та не допускати порушення законів.

Співпраця та комунікація між прокурорами і мололлю Миколаївщини триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1956