Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

Прокуратура в черговий раз відреагувала на протиправну передачу у приватну власність землі, яка знаходиться у межах прибережної смуги Чорного моря

                                                      

Органи прокуратури області продовжують наступальну роботу щодо незаконного надання та використання земельних ділянок, розташованих на узбережжі Чорного моря.

Зокрема, Миколаївська місцева прокуратура № 1 у судовому порядку вимагає від особи повернути у власність територіальної громади земельну ділянку площею 0,09 га вартістю 274 тис. грн., розташовану в межах території села Коблеве Березанського району Миколаївської області.

Підставами для пред’явлення позову стало її відведення Коблівською сільською радою з порушенням земельного, водного та містобудівного законодавства, так як земельна ділянка розташована у нормативно-визначених межах прибережної захисної смуги Чорного моря і відповідно не може передаватись у приватну власність.

Відтак, реагуючи на порушення, місцева прокуратура в інтересах територіальної громади звернулась до суду з відповідним позовом про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту та витребування земельної ділянки.

Судовий розгляд позову триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури №1

кількість переглядів: 1945