Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Учні врадіївської школи зустрілись з прокурорами (ФОТО)

                            

Працівники прокуратури Миколаївщини продовжують започатковані керівництвом відомства зустрічі з учнівським активом області.

Зокрема, 21 березня 2019 року ювенальним прокурором Врадіївського відділу Первомайської місцевої прокуратури Віктором Лук’яненком проведено зустріч з учнями 9 класів Врадіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Ювенальний прокурор зумів конструктивно побудувати діалог - молодь активно брала участь  у спілкуванні, ставила запитання та отримувала вичерпну відповідь.

У ході бесіди учні були проінформовані про особливості та підстави притягнення неповнолітніх до кримінальної та адміністративної відповідальності, порядок стягнення шкоди, завданої неправомірними діями підлітків, уникнення втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Крім того, В. Лук’яненко проінформував учнів про невтішну статистику злочинів, що здійснюються неповнолітніми та про наслідки, до яких вони можуть привести.

Зокрема, з початку 2019 року на території Врадіївського району скоєно 5 злочинів за участі неповнолітніх, а загалом на території, що знаходиться під юрисдикцією Первомайської місцевої прокуратури  (Арбузинський, Братський, Врадіївський, Кривоозерський, Первомайський райони та м. Южноукраїнськ) таких злочинів скоєно 12.

Також розповів про запровадження пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», затвердженого спільним наказом Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України.

Маємо надію, що такі зустрічі не будуть марними, а досягнутий результат - недопущення вчинення злочину і подолання або нейтралізація основних антигромадських орієнтацій, які можуть призвести до вчинення правопорушень, - підкреслив прокурор.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1841