Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

Правоохоронними органами області завершено розслідування стосовно чотирьох членів злочинної групи, які займались незаконним посівом та вирощуванням конопель з метою збуту (ФОТО)

                          

Під належним процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, завдяки злагодженим діям Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Слідчого управління Національної поліції в Миколаївській області, здійснено ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої упродовж тривалого періоду часу займалися незаконним посівом та вирощуванням конопель з метою збуту на території Миколаївської області.

Як встановлено в ході досудового розслідування, з квітня по жовтень 2018 року, четверо зловмисників – жителів Новоодеського району, віком від 21 до 49 років,  реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, займались незаконним посівом та вирощуванням конопель з метою збуту на території Миколаївської області.

У ході проведення обшуків працівниками поліції виявлено понад 50 кущів конопель.

Злочинна група була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

Ухвалами слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва членам злочинної організованої групи обрано запобіжні заходи, у вигляді тримання під вартою.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч.3 ст.28 та ч.2 ст 310 КК України (незаконний посів або незаконне вирощування конопель, вчинене організованою групою).

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно усіх фігурантів кримінального провадження направлено до Новоодеського районного суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1623