Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Прокурор розповів майбутнім юристам про здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях (ФОТО)

                          

Працівники регіональної прокуратури продовжують започатковану прокурором області Тарасом Дунасом роботу стосовно підвищення рівня правової культури серед молоді та ознайомлення з функціями прокуратури.

У п’ятницю, 5 квітня 2019 року, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення Артем Деміда зустрівся зі студентами третього та п’ятого курсів Миколаївського інституту права Національного університету "Одеська юридична академія".

У ході зустрічі прокурор розповів студентам про важливість виконання такої конституційної функції як процесуальне керівництво досудовим розслідуванням.

Артем Деміда детально зупинився на повноваженнях прокурора у кримінальному  провадженні, який є самостійним у своїй процесуальній діяльності, на специфіки проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження через призму додержання конституційних прав громадян. Також обговорено  важливий обов’язок прокурора всебічно, повно і неупереджено досліджувати обставини кримінального провадження, надавати їм належну правову оцінку та забезпечувати прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.  

Увагу студентської спільноти звернуто на функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань, до якого вносяться всі дані про хід та результати досудового розслідування.

Також прокурор звернув увагу майбутніх правників на типові проблемні питання, які найчастіше виникають під час здійснення прокурорами вказаних функцій.

Спілкування зі студентами будувалося у формі конструктивного діалогу, які активно брали участь у обговоренні та задавали питання, бо вибір професії — це велика відповідальність і полягає вона в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1482