Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2019

Перший тиждень квітня виявився для правоохоронців не менш результативним

                               

Завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 50 кримінальних правопорушень, з яких 17 - тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2.

Зокрема, розкрито жорстоке вбивство 34-річним чоловіком власної матері, припинено діяльність злочинної організованої групи, яка розповсюджувала наркотичні засоби через «закладки» у Миколаївській та Одеській областях.

Завершено розслідування у 47 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 27 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Баштанської місцевої прокуратури, Вознесенської місцевої прокуратури, Первомайської місцевої прокуратури.

Не менш ефективну роботу проведено у сфері реалізації представницьких повноважень. Так, судом відкрито провадження у 7 справах за позовами прокурорів на загальну суму 7,4 млн грн., з них у сфері земельних відносин відкрито 6 проваджень стосовно земель загальною площею 1,7 га вартістю 6,9 млн грн.

Для прикладу, Березанським районним судом відкрито провадження у 5 справах за позовами Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації до Березанської районної державної адміністрації та 5 громадян про визнання незаконними та скасування розпоряджень, визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки чорноморського узбережжя загальною площею 0,45 га, вартістю 1,4 млн.грн., та їх витребування.

Первомайським міськрайонним судом відкрито провадження за позовом Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Первомайської міської ради та громадянина про визнання незаконними та скасування рішень міської ради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки площею 1,12 га вартістю 5,3 млн.грн., скасування у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запису про реєстрацію права оренди на земельну ділянку та її витребування.

У бюджетній сфері відкрито провадження у 1 справі на суму 0,5 млн.грн.

Зокрема, господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Департамента агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації до приватного акціонерного товариство про стягнення заборгованості в сумі майже 500 тис грн, отриманих товариством за договором про надання фінансової допомоги сільгоспвиробникам.

За вказаний період прокурорами взято участь у 25 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами області задоволено позови у земельній сфері щодо земельних ділянок площею 2,1 га вартістю 267 тис.грн.

Так, задоволено позов керівника Миколаївської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації, ДП "Миколаївське лісове господарство" до Миколаївської міської ради та двох громадян про визнання незаконним і скасування рішень миколаївської міської ради, недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,1 га вартістю 213 тис.грн. та її витребування.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1423