Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

Позиція прокуратури незмінна – дитячий табір повинен залишитися у комунальній власності (ФОТО)

                           

Завдяки принциповій позиції прокуратури табір імені лейтенанта Шмідта в м. Очакові, повернуто у комунальну власність.  Про це наголосив прокурор Миколаївської області Тарас Дунас у ході наради під головуванням голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, присвяченій  питанням процесу управління комунальним майном обласної громади.

Мова йшла про відміну приватизації  цього табору та  залишення його  у комунальній власності з тим, щоб відновити його спільними зусиллями громади.

Тарас Дунас підтримав пропозицію голови ОДА. «Багато громадських активістів говорили про свою готовність почати збір грошей для відновлення табору. Якщо навіть під егідою обласної адміністрації буде заснований фонд, буде допомога і в частині бюджетного фінансування, це дасть можливість врегулювати ці моменти, тому ми за таку ініціативу,  - зазначив Т. Дунас.

Як відомо, Миколаївська область увійшла у 6 регіонів України де запроваджено пілотний проект. «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Упродовж 2019 року 28 неповнолітніми вчинено 48 кримінальних правопорушень, що залишилося на рівні минулого року. У порядку експерименту, за сприяння ГО «Фундація ДЕЮРЕ» з 5 неповнолітніми, які скоїли правопорушення невеликої та середньої тяжкості, було проведено медіацію, за результатом якої до суду скеровані клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності, які судом задоволені.

Відновлений табір повинен залишитеся як літня школа, як база відпочинку для дітей, адже від цього виграють усі. Тож звертаємось до представників громадськості, волонтерів, підприємців   долучитися до цього процесу задля створення належних умов для відпочинку та оздоровлення  дітей.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1675