Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2019

Тарас Дунас провів особистий прийом арештантів у слідчому ізоляторі (ФОТО)

                                     

Сфера застосування кримінальних покарань та інших заходів примусового характеру завжди залишається однією з найбільш вразливих у житті суспільства, а тому керівництвом прокуратури області постійна увага приділяється стану виконання вимог законодавства щодо забезпечення конституційних прав громадян у місцях несвободи області.

З цією метою, 28 травня 2019 року, прокурор Миколаївської області Тарас Дунас здійснив виїзд до державної установи «Миколаївський слідчий ізолятор», де провів особистий прийом  ув’язнених та засуджених.

До прокурора області звернулись в’язні з питаннями щодо оскарження незаконних на їх думку рішень суду та органів досудового розслідування, а також забезпечення їх безоплатною допомогою.

Зокрема, один з арештантів, який прибув з м. Херсон, оголосив про відмову від вживання їжі у зв’язку з незгодою з рішенням суду стосовно обрання нього запобіжного заходу та пред’явлення підозри у скоєнні злочину. У зв’язку з чим було терміново повідомлено прокуратуру Херсонської області для вжиття заходів.

По кожному питанню Тарас Дунас надав грунтовні відповіді з роз’ясненням законодавства та прийняв 2 письмових звернення. 

Як вже зазначалось раніше, ініціатива прокурора області Тараса Дунаса щодо розташування на території Миколаївської області, за межами обласного центру, нової та сучасної установи попереднього ув’язнення з урахуванням міжнародних норм та стандартів підтримана  Міністерством юстиції України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1706