Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

За апеляційною скаргою прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно обвинуваченого у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що потягли смерть потерпілого

                                        

Миколаївським відділом Миколаївської місцевої прокуратури №1 підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно трьох чоловіків, які у квітні 2017 року в смт Ольшанське Миколаївського району забили до смерті 52-річного місцевого жителя.

Установлено, що зловмисники разом з потерпілим вживали спиртні напої. В процесі вживання алкоголю 29-річний чоловік  виявив зникнення свого телефону, набрав свій номер з іншого телефону та почув мелодію виклику свого мобільного у кармані потерпілого. Всіх присутніх вчинок потерпілого обурив та власник телефону без вагань почав наносити удари кулаками в голову потерпілого.

Інші двоє фігурантів схопили ніжки від ліжка та стільця і приєдналися до побиття потерпілого, який в це же день від отриманих тяжких тілесних ушкоджень помер в лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва. 

До речі двоє з трьох зловмисників раніше же притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

За результатами судового розгляду вироком Миколаївського районного суду від 20.11.2018 двох зловмисників, віком 37 та 39 років, визнано винними за ч. 2 ст. 121 КК України та засуджено до 7 років 6 місяців позбавлення волі кожного, а головного фігуранта у справі  - виправдано.

Прокурор не погодився з рішенням суду першої інстанції у зв’язку з істотними порушеннями вимог кримінально-процесуального закону, які перешкодили суду ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення, та 18.12.2018 вніс апеляційну скаргу.

6 травня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних провадженнях Херсонського апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено - вирок Миколаївського районного суду скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1595