Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

За втручання прокуратури державі з незаконного користування повернуть земельну ділянку вартістю близько 200 тис грн

                                      

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов керівника Первомайської місцевої прокуратури щодо повернення державі земельної ділянки площею 7 га вартістю 200 тис грн, розташованої в межах території Чаусівської сільської ради Первомайського району.

Так, за результатами опрацювання місцевою прокуратурою стану законності при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих у користування навчальним закладам Первомайського району, встановлено факт безпідставного використання зазначеної земельної ділянки. 

Зокрема, між Первомайською РДА та Чаусівським навчально-виховним комплексом №1 укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки із земель державної власності сільськогосподарського призначення для дослідних та навчальних цілей.

Проте, орендарем, в порушення умов вказаного договору та вимог земельного законодавства, орендовані землі надані у користування фермерському господарству на підставі договору про сумісне використання землі,  який за своїм змістом є договором суборенди землі.

Передача земель в суборенду відбулась без дотримання умов договору оренди землі, із фактичною зміною цільового призначення на ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що є порушенням вимог ст. 8 Закону України «Про оренду землі».

Реагуючи на порушення, керівник прокуратури звернувся до суду з відповідним позовом, який задоволено у повному обсязі. 

Відтак, завдяки прокуратурі зазначена земельна ділянка підлягає поверненню державі.

Загалом, у І кварталі цього року прокурорами на захист інтересів держави до судів пред’явлено майже 400 позовних заяв, що на 40,7 % більше, ніж у  2018 році.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1757