Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2019

Регіональною прокуратурою перевірено умови тримання в’язнів у Казанківській виправній колонії (ФОТО)

                                  

Прокуратурою Миколаївської області систематично вживаються заходи, спрямовані на забезпечення конституційних прав громадян у місцях несвободи Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, які здійснюють діяльність на території області.

Так, за дорученням прокурора області Тараса Дунаса, заступник керівника регіональної прокуратури Анатолій Жмура та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Валентин Єфіменко, спільно з працівниками Баштанської місцевої прокуратури здійснили візит до ДУ «Казанківська виправна колонія №93» з метою перевірки додержання вимог законодавства щодо забезпечення належних умов тримання та недопущення приниження людської гідності осіб, які відбувають покарання в зазначеній установі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході візиту особливу увагу працівників установи виконання покарань звернуто на неухильне дотримання працівниками виправної колонії покладених обов’язків щодо забезпечення гарантованих державою прав і свобод громадян, свободу яких обмежено, дотримання вимог законодавства на оплату та охорону праці в’язнів, протидію потраплянню на режимну території заборонених предметів, недопущення фактів катування в’язнів та жорстокого поводження з ними.

За результатами проведеної перевірки, керівництву зазначеної установи вказано на наявні в діяльності вказаної установи виконання покарань порушення законодавства з вимогою їх невідкладного усунення.

Окрім цього, заступником прокурора області проведено особистий прийом засуджених. Питання, які турбували громадян, стосувалися положень законодавства України щодо застосування законодавства про амністію, забезпечення права на листування, організації розпорядку дня засуджених, тощо. На усі поставлені запитання засуджені отримали ґрунтовні роз'яснення та відповіді.

Довідково слід зазначити, що у поточному році за результатами перевірок, проведених органами прокуратури області в ДУ «Казанківська виправна колонія №93», внесено 12 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 службову особу вказаної установи.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1790