Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

Працівниками прокуратури Миколаївщини приділяється особлива увага питанням додержанням вимог антикорупційного законодавства (ФОТО)

                                          

Сьогодні, 11 липня 2019 року, у регіональній прокуратурі відбувся семінар щодо актуальних питань застосування антикорупційного законодавства, який проводився за участі працівників Генеральної прокуратури України та Національної академії прокуратури України.

Відкрив семінар заступник прокурора області Степан Божило, який зазначив, що важливо розуміти всі особливості застосування вимог антикорупційного законодавства та не допускати конфлікт інтересів.

Основний наголос на семінарі зроблено на особливостях обмежень щодо сумісництва та суміщення, отримання подарунків, конфлікту інтересів та фінансового контролю.

Зокрема, заступник начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Департаменту підтримання обвинувачення та представництва інтересів держави в судах Генеральної прокуратури України Ірина Діденко висвітлила актуальні питання стосовно порушень використання службового майна у власних інтересах, що призводить до дисциплінарної відповідальності, обмеження щодо спільної роботи підлеглих осіб, розголошення службової інформації. Окремим блоком висвітлено питання конфлікту інтересів та фінансового контролю.

Більш детально на питаннях сумісництва та суміщення, а також одержання подарунків, відмінність подарунків від інших видів доходу зупинилась викладач відділу підготовки прокурорів з організації роботи в органах прокуратури Інституту спеціальної підготовки Національної академії прокуратури України Ольга Загорська.

Також, у ході семінару обговорено проблемні питання заповнення е-декларацій та працівниками ГПУ надано відповіді на запитання учасників заходу.

Дякуємо працівникам Генеральної прокуратури України та Національної академії прокуратури України за корисний та змістовний захід.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2315