Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Протидія неправомірним посяганням у бюджетній сфері у пріоритеті роботи органів прокуратури області

                              

Органами прокуратури області ефективно застосовувалися представницькі повноваження на захист інтересів держави у бюджетній сфері, де  пред’явлено позови на суму 3,4 млн.грн.

До прикладу, в провадженні господарського суду міста Києва перебуває позов про стягнення з ТОВ «Союзтранспроект» 726 тис. грн. штрафних санкцій за прострочення строків виконання зобов’язань з розроблення проектно-кошторисної документації з капітального ремонту мосту через річку Південний Буг в  м. Миколаєві. Розгляд справи триває.

Крім того, з метою повернення до обласного бюджету коштів фінансової допомоги, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 пред’явлено позов про стягнення з ПАТ «Миколаївоблагротех» вартості отриманих підприємством комбайнів у сумі 457 тис.грн. Рішенням суду від 20.06.2019 позов задоволено у повному обсязі.

Яскравим прикладом нашої роботи, є рішення Господарського суду Миколаївської області, яким задоволено позов прокурора Миколаївської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України до виконавчого комітету Миколаївської міської ради та ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про скасування незаконного рішення Миколаївської міської ради та визнання недійсним свідоцтв на право власності на цілісний майновий комплекс елеватору вартістю 7 млн.грн.

Окрім того, за наслідками представницької діяльності розпочато 27 кримінальних проваджень  щодо оборудок із бюджетними коштами, досудове розслідування в яких триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1322