Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

Відбулась спільна прес-конференція керівників прокуратури, СБУ та поліції за підсумки роботи у І-му півріччі 2019 року (ФОТО)

                                  

У четвер, 1 серпня 2019 року, відбулась  спільна прес-конференція керівників правоохоронних органів — прокурора області Тараса Дунаса, начальника управління СБУ в області Юрія Пасіка та начальника ГУ Нацполіції в області  Олександра Анохіна щодо результатів роботи правоохоронних органів регіону у І-му півріччі 2019 року, 
Тарас Дунас, відкриваючи захід зазначив, що перед зустріччю з журналістами відповідно до ст. 25 Закону України «Про прокуратуру» проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону, на якій підведено підсумки роботи по боротьбі із злочинністю та визначено пріоритети на наступний період.

У нараді взяли участь Юрій Пасік (СБУ), Олександр Анохін (Нацполіція), Володимир Копіца (ДФС), Іван Чернєв (прикордонна служба), Дмитро Майборода (управління захисту економіки), Віталій Даніла (патрульна служба), Олександр Малахов (управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації), Вікторія Басалаєва (територіальне управління ДБР).

Так, нарадою відмічено ряд позитивних напрацювань правоохоронцями Миколаївщини. Зокрема, завдяки прокуратурі, СБУ, Нацполіції та інших правоохоронних органів досягнуто високого рівня розкриття злочину, який є вище загальнодержавного  та становить  42,6% проти 41,0% за оголошенням особам про підозру та 39,4% проти 37,8% за остаточними результатами досудового розслідування.

Закріпилась позитивна тенденція до зниження числа особливо тяжких злочинів на 6,5% та тяжких – на 7,7%.  На 6,9% зменшилась кількість розбійних нападів.

Розкрито ряд особливо тяжких злочинів, зокрема, завдяки високому рівню експертної служби  вдалося розкрито резонансне вбивство подружжя фермера з Березнегуватського району.  Також маємо позитивні зрушення у розкритті вбивств минулих років.

З початку року скоєно 24 вбивства, з яких нерозкритими залишаються 4.

Констатуємо позитивну динаміку щодо зменшення крадіжок, грабежів. 

Разом із тим на третину більше виявлено злочинів у сфері господарської діяльності (82 проти 60), на 8,5% збільшилась кількість викритих фактів привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (102 проти 94).

Знешкоджено 6 злочинних угруповань у складі 21 особи, якими вчинено 65 кримінальних правопорушень, які займались закладками наркотиків, використовуючи інтернет -канали.

У регіоні зберігається «жовтий» рівень терористичної загрози, однак, внаслідок узгодженої діяльності правоохоронних органів не допущено дестабілізації громадського порядку.

Реалізуючи функцію представництва відповідно до законодавчих змін, вжито заходів щодо забезпечення фактичного поновлення порушених інтересів держави в суді, у тому числі на пріоритетних напрямах. Заслуговують на увагу позитивні результати представницької діяльності у сфері земельних відносин, де заявлено позови на суму 243 млн грн. щодо земель площею 2275 га.

Керівники правоохоронних органів відповіли на питання журналістів, які стосувались стану досудового розслідування актуальних кримінальних проваджень.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1525