Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Очільник прокуратури Миколаївщини відвідав Снігурівську виправну колонію та поспілкувався з в’язнями (ФОТО)

                  

Сьогодні, 8 серпня, прокурор Миколаъвськоъ областы Тарас Дунас, реалізуючи конституційну функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, відвідав державну установу «Снігурівська виправна колонія № 5» та поспілкувався з в’язнями.  

На даний час у колонії, при встановленому ліміті в 356 осіб,  утримується 156 в’язнів, які засуджені за вчинення злочинів середньої тяжкості та тяжких злочинів (крадіжки, накрозлочини, грабіж, розбій, нанесення тілесних ушкоджень, вбивство).

Спілкуючись з в’язнями, прокурор області цікавився додержанням їх прав  умовами тримання, медичним забезпеченням тощо.

Тарас Дунас отримав від в’язнів три заяви з приводу надання належної медичної допомоги, матеріального забезпечення та тривалого судового розгляду  кримінального провадження.

Очільник відомства дав адміністрації установи дієві доручення щодо забезпечення конституційних прав в’язнів, насамперед з приводу забезпечення належних умов тримання та медичного обслуговування, недопущення приниження їх людської гідності та катування.

Крім цього, за результатами координаційної наради, яка відбулась 1 серпня 2019 року, прокурор області через генеральну прокуратуру України повторно звернувся до Міністерства юстиції України про будівництво на території Ольшанської виправної колонії нової сучасної установи попереднього ув’язнення, з урахуванням міжнародних норм.
 
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1366