Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким засуджено до 10 років позбавлення волі матір за замах на вбивство своєї малолітньої дитини

                   

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 11.04.2019 Ш. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України, (закінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті малолітній дитині) та призначено їй покарання у виді 10 років позбавлення волі.

За вказаним вироком, Ш. 26.03.2018 близько 21.00 год. маючи умисел на заподіяння смерті своєму сину 2017 року народження, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, прийшла до Інгульського мосту у м. Миколаєві, принісши на руках дитину. Реалізуючи свій злочинний умисел – скинула дитину з мосту у річку. Ш. вчинила усі дії, які вважала необхідними для доведення умисного вбивства до кінця, але смерть дитини не настала з причин, які не залежали від її волі. Так, випадкові перехожі викликали співробітників поліції та швидкої медичної допомоги, завдяки чому дитину витягнули з води у непритомному стані та доправили до лікарні.

Не погодившись з вироком суду першої інстанції Ш. оскаржила його в апеляційній інстанції з підстав невідповідності висновків суду фактичним обставинам справи, вказавши, що не мала на меті скидати дитину з мосту, це сталося випадково.

Апеляційний суд визнав обґрунтованою позицію прокурора в апеляційній інстанції, який наполягав на тому, що висновки суду першої інстанції відповідають фактичним обставинам справи, і підтверджені зібраними у матеріалах провадження достатніми, належними та допустимими доказами, а призначене покарання є достатнім і необхідним для виправлення обвинуваченої, оскільки відповідає його меті, яке має забезпечити не тільки кару та виправлення, а й запобігання вчиненню нових злочинів, як засудженими так й іншими особами.

Рішення суду набрало законної сили.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1296