Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Протидія злочинності на пріоритетних напрямах

                                 

Завдяки вжитим прокуратурою області у 2019 році скоординованим заходам активізовано роботу правоохоронних органів області щодо виявлення кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямках.

Лише у липні поточного року, за належного процесуального керівництва прокуратурою області до суду скеровано 9 обвинувальних актів про вказані злочини, з яких 4 – про кримінальні правопорушення у бюджетній сфері, 2 – у сфері земельних відносин та 3 – про корупційні злочини.
У тому числі, скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно директора приватного підприємства, який зловживаючи службовими повноваженнями, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, здійснив видобування надр в межах території Кир’яківської сільської ради із порушенням встановлених законодавством правил, внаслідок чого відбулось тривале зниження та втрата родючості земель на площі майже 9 га, спричинивши збитки окремим громадянам, державі та довкіллю на суму більше ніж на 23 млн. грн.

Також, до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом самовільного захоплення земельної ділянки, площею близько 11 га, що розташована на території Новоукраїнської сільської ради Березнегуватського району.

На даний час органами поліції проводиться досудове розслідування у 12 кримінальних провадженнях про злочини вчинені на пріоритетних напрямках, в яких 8 особам вже повідомлено про підозру.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1393