Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

За вирощування коноплі 24-річному жителю Казанківського району загрожує до 7 років позбавлення волі

                         

Під процесуальним керівництвом прокурорів Казанківського відділу Баштанської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 24-річного раніше судимого жителя с. Новогригорівка Казанківського району, який у період іспитового строку на шлях виправлення не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Слідством встановлено, що на початку весни 2019 року зловмисник на своїй присадибній ділянці посіяв насіння рослин роду коноплі, котрі вирощував до липня 2019 року шляхом поливу, прополювання, для власного вживання шляхом куріння.

У ході санкціонованого судом обшуку правоохоронцями за місцем його мешкання вилучено 113 кущів рослин роду коноплі, а також близько 300 г особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, у висушеному та подрібненому стані.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 309 КК України (незаконний посів та незаконне вирощування конопель особою, в кількості від 50 і більше рослин; незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст.310 КК України).

28 серпня 2019 року місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт.

За вчинене зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1333