Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

Рецидивіста засуджено до 15 років ув’язнення за розбій і вбивство

                                  

Казанківським відділом Баштанської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно  раніше судимого 31-річного чоловіка, який вчинив ряд особливо тяжких та тяжких злочинів. 

У ході судового розгляду встановлено, що 27 травня 2017 року  зловмисник, шляхом виставлення віконної шибки, проник до приміщення будинку 53-річного мешканця Казанківського району, звідки таємно викрав належне потерпілому майно.

В ніч на 3 червня 2017 року зловмисник, аналогічним шляхом, проник до приміщення будинку 58-річного мешканця Казанківського району, де вчинив відносно останнього розбійний напад, в ході якого наніс потерпілому предметом, встановити який не представилось можливим, численні удари в область голови та тулубу, чим заподіяв останньому несумісні із життям тілесні ушкодження. Внаслідок протиправних дій зловмисника потерпілий помер на місці події.

Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, здобуті органом досудового розслідування та надані стороною обвинувачення, докази суд визнав достатніми та допустимими та прийняв рішення про обгрунтованість обвинувачення особи у вчиненні кримінальних правопорушень.

Відтак, вироком Жовтневого районного суду від 03.09.2019 зловмисника визнано винним за ч.4 ст. 187, п.6 ч.2 ст. 115, ч.3 ст. 185 КК України (розбій, а саме - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; умисне вбивство, а саме - умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів; таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло) та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1312