Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2019

Прокуратура довела незаконність розпорядження землями державного лісового фонду у с. Коблеве

                          

Органи прокуратури області вживають активні заходи на захист інтересів держави у земельній сфері, зокрема щодо повернення у державну та комунальну власті земель прибережної захисної смуги Чорного моря, лиманів та лісогосподарського призначення.
Так, починаючи  з 2016 року прокуратурою пред’явлено  близько 300 позивів зазначеної категорії, з яких  майже 200 розглянуто та задоволено. За результатами розгляду у власність держави, у тому числі з фізичних осіб,  повернуто більше  135га таких земель, вартістю понад 110млн.грн.

Зокрема, 11 жовтня 2019 року Березанський районний суд підтримав позицію Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та скасував незаконне рішення Коблівської сільської ради, визнав недійсним та скасував свідоцтво про право власності земельної ділянки площею 0,0817 га, вартістю майже 100 тис грн.,  розташовану в  межах прибережної захисної смуги Чорного моря в с. Коблеве та зобов’язав  повернути її у власність держави.
Установлено, що зазначену земельну ділянку державного лісового фонду відведено у приватну власність громадянки з порушеннями земельного, лісового, водного та містобудівного законодавства.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволений у повному обсязі.

Вказане забезпечить повернення у власність держави особливо цінної земельної ділянки державного лісового фонду, розташованої у прибережній захисній смузі Чорного моря та можливість її подальшого використання виключно за цільовим призначенням.

Робота триває.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1446