Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

У Миколаєві в ході масштабної спільної операції затримано так званого «Апті» та трьох його спільників за підозрою у скоєнні ряду тяжких злочинів (ФОТО)

                             

Сьогодні, 1 листопада, у м. Миколаєві та м. Вознесенську, під процесуальним супроводом прокуратури Миколаївської області, у ході проведення масштабної операції співробітниками управління Служби безпеки України в Миколаївської області управління стратегічних розслідувань ГУ Нацполіціі в області затримано чотирьох чоловіків, які підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів.

У рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що у серпні 2019 року 49-річний житель м. Миколаєва, так  званий у вузьких колах «Апті», та троє його спільників, віком 47, 41 та 25 років, маючи умисел на незаконне заволодіння вантажним транспортним засобом, позбавили волі власника автомобіля та взяли у заручники його брата, з метою спонукання власника до виконання їх протиправних вимог, після чого, з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілих, заволоділи транспортним засобом разом з реєстраційними документами. Після заволодіння автомобіля зловмисники звільнили заручників.

Зловмисників затримано у порядку ст.208 КПК України. 

У ході проведення обшуку автомобіля «Апті» правоохоронці виявили та вилучили, пістолет, патрони та ніж.

 Усім фігурантам повідомлено про підозру за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:
- ч. 1 ст. 126 КК України, а саме в умисному завданні удару, побоїв, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень;
- ч. 1 ст. 357 КК України, а саме у вимаганні офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів або в інших особистих інтересах;
- ч. 2  ст. 146 КК України, а саме у незаконному позбавлення волі людини, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань;
- ч. 1 ст. 147 КК України, а саме у триманні особи, як заручника з метою спонукання родичів затриманого, до вчинення будь-якої дії, як умови звільнення заручника.
- ч. 3 ст. 289 КК України, а саме у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого,  з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого, яке завдало великої матеріальної шкоди. 

Розслідування триває.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2081