Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

У прокуратурі обговорено питання забезпечення конституційних прав в’язнів в установах виконання покарань області (ФОТО)

                                

8 листопада 2019 року, під головуванням заступника прокурора області Анатолія Жмури відбулася нарада, на якій обговорено питання належного забезпечення конституційних прав громадян в установах виконання покарань області.

У заході взяли участь начальник Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Олександр Малахов, заступники керівника вказаного управління,  начальник філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Миколаївській області Юрій Багатий, начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Валентин Єфіменко.

У ході наради працівниками регіональної прокуратури звернуто увагу учасників наради на необхідність забезпечення в’язнів належними умовами відбування покарань та недопущення порушення їх прав у місцях несвободи області.

При цьому, особливу увагу акцентовано на необхідності забезпечення в’язнів безперебійним водопостачанням, виконання вимог законодавства щодо охорони та оплати праці, належного харчування, температурного режиму, протипожежної безпеки, виконання санітарних норм, якісне медичне забезпечення в’язнів, своєчасне надання їм необхідної допомоги, у тому числі у співпраці з закладами охорони здоров’я області, тощо. 

Упродовж поточного року за документами реагування органів прокуратури області до дисциплінарної відповідальності притягнуто 155 службових осіб установ виконання покарань області.

Довідково: на території Миколаївської області розташовано 6 установ виконання покарань та Державна установа «Миколаївський слідчий ізолятор» Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1316