Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Прокурори закликали підлітків обдумувати свої вчинки та не допускати порушень законів (ФОТО)

                       

рацівники органів прокуратури Миколаївщини продовжують зустрічі з учнями шкіл задля формування у підлітків правової свідомості, підвищення рівня правової культури та попередження асоціальних проявів серед неповнолітніх.

Так, 14 листопада прокурор Врадіївського відділу Первомайської місцевої прокуратури Віктор Лук’яненко провів зустріч з учнями старших класів Врадіївської загальноосвітньої школи №1.

Прокурор ознайомив учнів із діяльністю органів прокуратури, розповів про її конституційні функції. Детально зупинився на особливостях та підставах кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, захисту їх прав, попередивши учнів про наслідки кримінальних правопорушень та розповів, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів.

У ході бесіди увагу молоді акцентовано на необхідності формування громадянських та моральних рис особистості, виховання поваги до Закону, патріотизму та небайдужості. Також було звернуто увагу дітей на правові аспекти дорослого життя, правила  поведінки, як у побуті, так і під час навчання.

Звернуто увагу на нове явище у молодіжному середовищі - булінг. Школярів орієнтовано на викорінення його із свого повсякденного життя, обговорено шляхи його уникнення та запобігання.

Також під час зустрічі обговорено питання запобігання та протидії корупції, учнів ознайомлено з можливими причинами виникнення цього явища та акцентовано увагу на його негативність та недопустимість у повсякденному житті.

Молодь активно брала участь у спілкуванні, ставила запитання та отримувала вичерпні відповіді. Працівники прокуратури закликали підлітків обдумувати свої вчинки  та не допускати порушень законів.

-    Проводячи бесіди з учнями, ми намагаємося налагодити діалог, максимально доступно розповідаємо про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення правопорушень і сподіваємося, що поширення серед підлітків такої інформації вплине на підвищення свідомості юних громадян та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі”, - наголосив В. Лук’яненко.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1561