Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Жителю Київської області, який пошкодив пам’ятник жертвам Голокосту, повідомлено про підозру

                                 

У четвер, 14 листопада, процесуальним керівником Доманівського відділу Вознесенської місцевої прокуратури та слідчим повідомлено про підозру жителю Київської області, який осквернив меморіальний комплекс пам’яті жертв Голокосту у с. Богданівка Доманівського району.

Установлено, що в ніч з 14 на 15 вересня цього року зловмисник з метою приниження національної честі та гідності приїхав до меморіального комплексу та реалізуючи прямий умисел, підійшов до комплексу та чорною і золотистою фарбами наніс на гранітні пам’ятники, поріг меморіального комплексу та тротуарні плити, які ведуть до пам’ятника, написи, ображаючі честь та гідність громадян, а також знаки нацистської символіки.  Крім того,  прикріпив до пам’ятника два аркуші паперу формату А4 зі знаками нацистської символіки та написами, ображаючими честь та гідність громадян. 

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання) Кримінального кодексу України.

Покарання за вказані кримінальні правопорушення передбачено у виді позбавлення волі строком до семи років.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2297