Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Засуджено двох зловмисників, які оцінили людське життя у 500 грн

                      

Завдяки наполегливій позиції публічного обвинувачення, яке підтримувалось прокурорами Єланецького відділу Вознесенської місцевої прокуратури, доведено вину двох жителів с. Возсіятське, віком 33 та 42 роки, які задля наживи майном літньої жінки спричинили їй смертельні тілесні ушкодження. 

Встановлено, що в ніч з 3 на 4 липня 2017 року двоє непрацюючих місцевих жителів на підпитку, проникли до домоволодіння 88-річної жінки, з метою заволодіння її майном. Будучи викритими, останні застосували стосовно жінки насилля, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження і залишили потерпілу без свідомості на подвір’ї домоволодіння. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла в лікарні, не приходячи до свідомості. Майно потерпілої, яким вони заволоділи, реалізували за 500 грн та витратили на горілку.

У суді нападники, до речі неодноразово раніше судимі, свою вину не визнали та намагалися переконати суд у своїй невинуватості.

Однак, під час судового засідання прокурором спростовано всі доводи сторони захисту та надано суду достатньо доказів, які підтвердили вину зловмисників у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Відтак, суд приймаючи до уваги всі зібрані та досліджені докази,  ухвалив обвинувальний вирок, згідно якого одного зі зловмисників визнано винним за ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 2 ст. 121 КК України  (крадіжка, поєднана з проникненням в інше приміщення, вчинена за попередньою змовою групою осіб; розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням до іншого приміщення та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та умисне тілесне ушкодження небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Іншого зловмисника визнано винним за ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187 КК України та призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1601