Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Колишнього поліцейського оштрафовано за правопорушення, пов’язане з корупцією

       

Прокурором Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

В ході судового розгляду встановлено, що поліцейський роти поліції особливого призначення ГУНП в Миколаївській області, в порушення вимог ч. 2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» при звільненні із займаної посади вчасно не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Прокурор підтримав зазначену позицію та просив суд визнати звільненого поліцейського винним за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Постановою Южноукраїнського міського суду колишнього правоохоронця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, та накладено на правопорушника стягнення у розмірі 850 грн, що складає 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Довідково: Відповідно до ч. 2 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і "в" пункту 2 частини першої статті 3, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1963