Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

Прокурори організували для підлітків «День відкритих дверей» (ФОТО)

                   

12 грудня 2019 року, у рамках Всеукраїнського тижня права та з метою підвищення рівня правової обізнаності школярів та довіри до правоохоронних органів прокурорами Єланецького відділу Вознесенської місцевої прокуратури  проведено «День відкритих дверей» для учнів 9-го класу Єланецької гуманітарної гімназії. 

Зустріч прокурорів з підлітками відбулась безпосередньо у приміщенні прокуратури. Прокурори відділу ознайомили учнів із діяльністю органів прокуратури, її конституційними функціями, структурою та організацією роботи. Учні безпосередньо побачили як працюють прокурори  та яким чином і у який спосіб вони реалізують надані законом повноваження. 

В процесі спілкування також обговорено актуальні для підліткового середовища питання, зокрема поняття юридичної відповідальності та її різновиди, вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність та мета кримінального покарання. Також з дітьми обговорено особливості гарантій, що надані кримінальним процесуальних законом для неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом.

Акцентовано увагу на нове явище у молодіжному середовищі - булінг. Прокурори поінформували дітей про види булінгу та методи протистояння свідомому жорстокому ставленню й агресивній поведінці інших дітей, а також розповіли про відповідальність за такі дії. Школярів орієнтовано на викорінення такого негативного явища зі свого повсякденного життя.

В ході спілкування молодь активно ставила запитання та отримала вичерпні відповіді прокурорів.

Сподіваємося, що комунікація між прокурорами і молоддю дасть змогу підвищити правову свідомість юних громадян.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1426