Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

Ювенальні прокурори налагоджують діалог зі школярами (ФОТО)

                           

Працівники органів прокуратури Миколаївщини надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень неповнолітніми, адже поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у підлітковому середовищі.

Зокрема, напередодні зимових шкільних канікул, ювенальним прокурором Баштанської місцевої прокуратури Катериною Бєликовою разом з інспектором Баштанського районного сектору філії державної установи «Центр пробації» проведено профілактичні зустрічі серед учнів 8-11 класів Доброкриничансьої,  Інгульської та Костичівської загальноосвітніх шкіл Баштанського району.

Мета цих зустрічей – доступно розповісти підліткам про відповідальність за вчинення злочинів, про те, як не допустити втягнення себе в злочинну діяльність, як вирішувати усі конфліктні ситуації у правовому полі.

Зачіпають прокурори й тему булінгу, наголошуючи, що за такі дії передбачена відповідальність і в Україні є випадки покарання тих, хто їх вчиняє.

Зустрічі закінчились порадами та настановами прокурора та директорів шкіл молодому поколінню щодо формування громадського суспільства, небайдужого ставлення до проблем сьогодення та побудови свого майбутнього на засадах законності та толерантності.

Такі ж заходи будуть проводитимуться і надалі. Органи прокуратури області відкриті для спілкування та діалогу з різних питань правозахисної діяльності.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1483